Bitumen dakbdekking

Bitumen dakbedekking staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Het biedt betrouwbare bescherming tegen weersinvloeden en voorkomt het potentiële kosten door lekkages.

  • 350+ tevreden klanten
  • Supersnelle service
  • Dakonderhoud door een specialist
Offerte aanvragen

Geregeld binnen één minuut

A title

Image Box text

Beoordeeld met 5/5 sterren via Google

A title

Image Box text

Vervangen en aanleggen van bitumen dak.

Heb je bitumen dakbedekking en is het tijd om het te laten vervangen of wil je graag een nieuw bitumen dak laten aanleggen? Misschien ken je bitumen al uit de asfaltproductie waar het veel wordt gebruikt. Bitumen wordt ook vanwege zijn flexibele en waterdichte eigenschappen vaak gebruikt als dakbedekking, en staat in deze hoedanigheid bekend als roofing of dakleer. Bij een nieuwbouwhuis hoef je nog niet zo na te denken over het vervangen van je bitumen dakbedekking, want een bitumen dak gaat doorgaans zo’n 20 jaar mee. Als het na jaren trouwe dienst dan eindelijk de hoogste tijd is om de dakbedekking te vervangen dan kun je daarvoor de diensten inschakelen van Stipt Dakonderhoud.

Offerte aanvragen

Vragen? Bel ons op 06 53 75 53 91

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten over ons zeggen.

Dakkapel renovatie

Oirschot

Het team van Stipt Dakonderhoud heeft onze dakkapel volledig gerenoveerd. Fijne communicatie, tevreden klant.

10

Boeideel reparatie

Utrecht

Ons boeideel was aan vervanging toe. Via Google kwamen we terecht bij Stipt. Fijne partij. Zeker een aanrader.

10

Bitumen dak

Eindhoven

Ons bitumen dak hebben we laten vervangen door Stipt. Goed en snel gedaan.

10

Pannendak

Uden

Stipt dakonderhoud komt afspraken na. Mijn dakpannen zijn goed en vakkundig vervangen.

10

Dakgoot

Helmond

Wat een goed werk hebben deze jongens geleverd bij ons op het dak, wij raden Stipt dakonderhoud dan ook aan!

10

Bitumen dak

Liempde

Na wat slechte ervaringen met andere bedrijven zijn wij bij Stipt dakonderhoud uitgekomen, wat een opluchting!

10

Informatie

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen is een materiaal wat wordt gewonnen uit ruwe aardolie, en komt soms ook van nature voor in de natuur. Het materiaal is stevig, duurzaam en flexibel waardoor het eenvoudig is aan te brengen op een dak, en is ook makkelijk te repareren en te renoveren. 

Bovendien is bitumen een relatief goedkoop materiaal waardoor het veel wordt gebruikt. Je ziet het voornamelijk op platte daken, maar door zijn goede hechtende eigenschappen kan bitumen net zo goed worden gebruikt op schuine daken. Bitumen dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende chemische samenstellingen die ieder hun specifieke eigenschappen hebben en geschikt zijn voor specifieke doeleinden. Je kunt de verschillende samenstellingen van bitumen dakbedekking in grote lijnen onderverdelen in de typen APP en SBS.

Waarom moet je bitumen dakbedekking laten vervangen?

Om lekkages te voorkomen is het belangrijk dat de bedekking van het dak van je huis in goede conditie verkeert. Door ouderdom en slijtage kunnen er na verloop van tijd scheuren en barsten ontstaan in de bitumen dakbedekking waar vocht door naar binnen kan komen. Er kunnen dan vervelende lekkages en allerlei vochtproblemen ontstaan die zelfs de constructie van je dak kunnen aantasten. Het is dus van belang om regelmatig je bitumen dakbedekking te laten controleren en goed te onderhouden. Bovendien heeft nieuwe bitumen dakbedekking een hogere isolatiewaarde dan oude bedekking, waardoor je je energiekosten kunt verlagen. Als je bitumen dakbedekking gebreken begint te vertonen waardoor een lekkage ontstaat kunnen we de dakbedekking repareren. Is je bitumen dakbedekking aan het einde van zijn levensduur is gekomen dan is het verstandig om het in zijn geheel te laten vervangen. 

Wil je bitumen dakbedekking laten aanleggen of laten vervangen?

Als het tijd is om je bitumen dakbedekking te vervangen of als er een reparatie nodig is dan kun je contact opnemen met Stipt Dakonderhoud. Wij kunnen voor het onderhoud van je bitumen daken zorgen en controleren op gebreken en beschadigingen. We kunnen dan meteen constateren of je bitumen dakbedekking vervangen moet worden. Onze ervaren dakdekkers leggen met plezier een nieuw bitumen dak waar je weer jaren mee vooruit kunt. 

Wil je je bitumen dak laten controleren of moet er een reparatie uitgevoerd worden, dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Je kunt eveneens gratis een offerte aanvragen zodat je een indicatie hebt wat het vervangen van een bitumen dak gaat kosten.