Boeidelen & windveren

Boeidelen en windveren zijn essentiële elementen van je dak. Ze bieden duurzame bescherming tegen weersinvloeden en helpen onvoorziene uitgaven door schade te voorkomen.

  • 350+ tevreden klanten
  • Supersnelle service
  • Dakonderhoud door een specialist
Offerte aanvragen

Geregeld binnen één minuut

A title

Image Box text

Beoordeeld met 5/5 sterren via Google

A title

Image Box text

Beste bescherming en uitstraling voor je dak.

Misschien heb je nog nooit van boeidelen of boeiboorden gehoord. Toch heb je ze waarschijnlijk wel eens gezien, want boeidelen zijn de randen van een plat dak, de randen van een dakgoot of een dakrand. Boeiboorden worden gemaakt van verschillende materialen en beschermen het dak of de dakgoot tegen de elementen. Omdat een boeideel elke dag wordt blootgesteld aan verschillende weersinvloeden is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Als je nieuwe boeidelen nodig hebt of een dakdekker zoekt die het onderhoud van je boeidelen kan uitvoeren dan kun je terecht bij Stipt Dakonderhoud.

Offerte aanvragen

Vragen? Bel ons op 06 53 75 53 91

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten over ons zeggen.

Dakkapel renovatie

Oirschot

Het team van Stipt Dakonderhoud heeft onze dakkapel volledig gerenoveerd. Fijne communicatie, tevreden klant.

10

Boeideel reparatie

Utrecht

Ons boeideel was aan vervanging toe. Via Google kwamen we terecht bij Stipt. Fijne partij. Zeker een aanrader.

10

Bitumen dak

Eindhoven

Ons bitumen dak hebben we laten vervangen door Stipt. Goed en snel gedaan.

10

Pannendak

Uden

Stipt dakonderhoud komt afspraken na. Mijn dakpannen zijn goed en vakkundig vervangen.

10

Dakgoot

Helmond

Wat een goed werk hebben deze jongens geleverd bij ons op het dak, wij raden Stipt dakonderhoud dan ook aan!

10

Bitumen dak

Liempde

Na wat slechte ervaringen met andere bedrijven zijn wij bij Stipt dakonderhoud uitgekomen, wat een opluchting!

10

Informatie

Het onderhoud van verschillende soorten boeidelen

Vroeger waren boeidelen altijd gemaakt van hout, maar tegenwoordig kunnen boeidelen ook worden uitgevoerd in verschillende andere materialen zoals kunststof of trespa. Trespa is een materiaal wat gemaakt is van hout- of papiervezels die worden samengeperst onder hoge druk en worden voorzien van een beschermende coating. Doordat de boeidelen elke dag het typisch Nederlandse weer moeten trotseren is goed onderhoud belangrijk. Slecht onderhouden boeidelen kunnen uiteindelijk leiden tot schade aan je dak. Vooral de houten boeidelen hebben goed onderhoud nodig om houtrot te voorkomen. Houten en trespa boeidelen moeten regelmatig opnieuw in de verf worden gezet, kunststof boeidelen zijn wat dat betreft iets onderhoudsvriendelijker. Als je te lang wacht met het onderhouden van de boeidelen bestaat de kans dat repareren niet meer helpt en dat ze vervangen moeten worden.

Repareren en vervangen van boeidelen

Boeidelen kunnen door harde wind, vallende takken of andere externe factoren beschadigd raken. De dakdekker kan de beschadigde delen repareren of vervangen zodat je dak weer beschermd is. Ook zit er een bepaalde levensduur aan de materialen die gebruikt zijn voor de boeidelen. Kunststof heeft meestal een vrij lange levensduur maar ook hout kan decennia meegaan mits het goed wordt onderhouden. Wanneer boeidelen niet goed zijn onderhouden kunnen ze zodanig zijn verslechterd dat ze vervangen moeten worden. Laat daarom na het kopen van een nieuw huis een dakdekker kijken naar de staat van je dak en de boeidelen. De staat van de boeidelen hangt namelijk vaak samen met de staat van het dak en de dakgoten, dus als je nieuwe boeidelen moet laten plaatsen is waarschijnlijk ook je dakbedekking of je dakgoot aan vervanging toe.

Een professionele dakdekker voor het vervangen en repareren boeidelen

Als je een dakdekker naar je boeidelen wilt laten kijken of als het tijd is om de boeidelen te vervangen dan kun je een beroep doen op Stipt Dakonderhoud. Je kunt zowel het onderhoud als het vervangen van boeidelen aan ons overlaten. We helpen je graag om de juiste boeiboorden uit te kiezen die je dak optimaal beschermen of waar je zo min mogelijk onderhoud aan hebt.  

De prijs voor het vervangen van boeidelen kan sterk verschillen afhankelijk van het materiaal dat je kiest, of je ook meteen de dakgoot of dakbedekking wilt laten vervangen en hoeveel werk het is. Neem daarom contact op als je meer informatie wilt weten wat het vervangen van boeidelen gaat kosten of als je een gratis offerte wilt.