Zinkwerk / loodwerk

Zinkwerk voegt niet alleen stijl toe aan je dak en gevel, maar biedt ook duurzame bescherming tegen weersinvloeden. Wij leveren maatwerk voor een strakke uitstraling en langdurige kwaliteit.

  • 350+ tevreden klanten
  • Supersnelle service
  • Dakonderhoud door een specialist
Offerte aanvragen

Geregeld binnen één minuut

A title

Image Box text

Beoordeeld met 5/5 sterren via Google

A title

Image Box text

Vervangen en herstellen van jouw zinkwerk.

Je kunt voor het vervangen of repareren van zinkwerk terecht bij Stipt Dakonderhoud. Zink wordt al eeuwen door dakdekkers gebruikt als dakdekkersmateriaal. Omdat het materiaal zeer flexibel is en makkelijk valt te buigen wordt het veel gebruikt voor bijvoorbeeld dakgoten, dakkapellen en sierlijsten. Zink is een zeer duurzame metaalsoort en zinkdelen gaan vaak meer dan 80 jaar mee. Nog een voordeel van zink is dat het materiaal makkelijk te repareren is en dat het ook heel goed valt te recyclen. Het metaal heeft een wit-blauwe kleur en ontwikkelt door de jaren heen een patineerlaag zoals koper. Alleen is dit beschermlaagje niet groen, maar donkergrijs tot zwart, net als bij zilver. Het materiaal heeft een prachtige authentieke uitstraling en wordt daarom ook vaak gebruikt bij oude huizen.  

Offerte aanvragen

Vragen? Bel ons op 06 53 75 53 91

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten over ons zeggen.

Dakkapel renovatie

Oirschot

Het team van Stipt Dakonderhoud heeft onze dakkapel volledig gerenoveerd. Fijne communicatie, tevreden klant.

10

Boeideel reparatie

Utrecht

Ons boeideel was aan vervanging toe. Via Google kwamen we terecht bij Stipt. Fijne partij. Zeker een aanrader.

10

Bitumen dak

Eindhoven

Ons bitumen dak hebben we laten vervangen door Stipt. Goed en snel gedaan.

10

Pannendak

Uden

Stipt dakonderhoud komt afspraken na. Mijn dakpannen zijn goed en vakkundig vervangen.

10

Dakgoot

Helmond

Wat een goed werk hebben deze jongens geleverd bij ons op het dak, wij raden Stipt dakonderhoud dan ook aan!

10

Bitumen dak

Liempde

Na wat slechte ervaringen met andere bedrijven zijn wij bij Stipt dakonderhoud uitgekomen, wat een opluchting!

10

Informatie

Waar wordt zink allemaal voor gebruikt?

Zink wordt bij werkzaamheden aan daken vaak gebruikt omdat het door zijn flexibiliteit zo makkelijk te verwerken is. Omdat het zo flexibel is wordt zink vaak gebruikt om aanhechtingspunten als bijvoorbeeld bij schoorsteen af te dichten. Maar zink wordt ook gebruikt om een dakkapel geheel of gedeeltelijk mee te bekleden, om dakranden af te werken en als materiaal voor sierlijke daklijsten en andere vormen van sierbekleding, en er worden zelfs hele gevels en daken met zink bekleed. Er zijn dus enorm veel toepassingen in de dakdekkerswereld waar zink voor wordt gebruikt. Dat maakt dat de zink werkzaamheden die wij bij Stipt Dakonderhoud kunnen uitvoeren heel divers zijn.

Zinken dakgoten en regenpijpen

Bij huizen met een authentieke uitstraling zijn de dakgoten en de regenpijpen ook vaak gemaakt van zink. Het materiaal met zijn typische patinalaag past perfect bij het historische karakter van een oud huis. Omdat zink een materiaal is wat je makkelijk kunt vervormen kunnen dakgoten en regenpijpen van zink daarom wel eens verbuigen of anderszins beschadigd raken. Een dakgoot van zink kan bijvoorbeeld verbuigen doordat je de dakgoot aan het leeg vegen bent en er iets te veel gewicht op zet. Kleine scheuren of beschadigingen in een zinken dakgoot kunnen vrij gemakkelijk worden gerepareerd. Als de schade niet eenvoudig valt te herstellen dan kan het nodig zijn om de zinken dakgoot of regenpijp gedeeltelijk of in zijn geheel te laten vervangen. 

Wanneer is het nodig om zinkwerk te laten plaatsen of te repareren?

Er kunnen na verloop van tijd kleine haarscheurtjes gaan ontstaan in het zinkwerk waardoor lekkages ontstaan. Die haarscheurtjes kunnen zo klein zijn dat je ze nauwelijks ziet. Er stromen dan ook niet meteen liters water je huis in, maar door een continu gedruppel kan het houtwerk wat eronder zit worden aangetast door het vocht en gaan rotten. Het rottende hout vormt uiteindelijk een zwakke plek in de constructie van je dak en levert daarnaast ook allerlei vochtproblemen op als verkleuringen en schimmelplekken.

Als je meer wilt weten over de zink werkzaamheden die wij verrichten en wat de mogelijkheden zijn, of dat je wilt weten wat de kosten zijn voor het repareren of vervangen van zinken onderdelen van het dak, dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.