Dakgoten

Dakgoten zijn essentieel voor een gezond dak. Ze leiden effectief regenwater af, voorkomen schade aan je huis en fundering, en verminderen onderhoudskosten.

  • 350+ tevreden klanten
  • Supersnelle service
  • Dakonderhoud door een specialist
Offerte aanvragen

Geregeld binnen één minuut

A title

Image Box text

Beoordeeld met 5/5 sterren via Google

A title

Image Box text

Essentieel voor bescherming en afvoer.

Dakgoten zijn een essentieel onderdeel van het dak. Een dakgoot zorgt er namelijk voor dat het regenwater afgevoerd kan worden en zich niet ergens kan gaan ophopen en lekkages veroorzaken. De dakdekkers van Stipt Dakonderhoud kunnen een nieuwe dakgoot plaatsen, dakgoten onderhouden en indien nodig een dakgoot repareren. Bij het plaatsen van nieuwe dakgoten werken we met zowel met dakgoten van kunststof als zink, materialen die goed bestand zijn tegen de elementen zodat je een lange tijd kunt genieten van je nieuwe dakgoot.

Offerte aanvragen

Vragen? Bel ons op 06 53 75 53 91

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten over ons zeggen.

Dakkapel renovatie

Oirschot

Het team van Stipt Dakonderhoud heeft onze dakkapel volledig gerenoveerd. Fijne communicatie, tevreden klant.

10

Boeideel reparatie

Utrecht

Ons boeideel was aan vervanging toe. Via Google kwamen we terecht bij Stipt. Fijne partij. Zeker een aanrader.

10

Bitumen dak

Eindhoven

Ons bitumen dak hebben we laten vervangen door Stipt. Goed en snel gedaan.

10

Pannendak

Uden

Stipt dakonderhoud komt afspraken na. Mijn dakpannen zijn goed en vakkundig vervangen.

10

Dakgoot

Helmond

Wat een goed werk hebben deze jongens geleverd bij ons op het dak, wij raden Stipt dakonderhoud dan ook aan!

10

Bitumen dak

Liempde

Na wat slechte ervaringen met andere bedrijven zijn wij bij Stipt dakonderhoud uitgekomen, wat een opluchting!

10

Informatie

We kunnen verschillende soorten dakgoten plaatsen

Een dakgoot is doorgaans gemaakt van een kunststof als PVC of zink. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. PVC heeft iets minder onderhoud nodig maar gaat minder lang mee, en zink heeft een lange levensduur maar kan vrij snel beschadigd raken omdat het materiaal heel buigzaam is. Mensen kiezen vaak voor een zinken dakgoot wanneer ze een oud huis hebben met een klassieke uitstraling. Zink krijgt namelijk na verloop van tijd een patinalaag die het materiaal beschermt. Deze laag wordt dan donkergrijs tot zwart, vergelijkbaar met de laag die ontstaat op zilver wanneer het niet gedragen wordt. Het is ook mogelijk om een zinken dakgoot te laten plaatsen die al meteen voorzien vis van deze patinalaag. Afgezien van het fraaie uiterlijk heeft zink als voordeel dat het makkelijk te bewerken en te repareren is. Geen wonder dus dat veel mensen kiezen voor een dakgoot van zink. 

Het onderhouden en repareren van dakgoten

Om lekkages te voorkomen is het belangrijk dat een dakgoot regelmatig wordt onderhouden. Dat geldt eveneens voor andere vormen van hemelwaterafvoer, want vooral afvoeren van platte daken die verstopt raken kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Dakgoten en afvoeren kunnen verstopt raken en overlopen door bladeren of ander materiaal wat zich ophoopt. Als er veel bomen in de buurt staan kan er al binnen een jaar tijd een verstopping ontstaan in de dakgoot. En dan zijn er ook nog vogels die graag een nest bouwen in de dakgoot waardoor er een verstopping kan ontstaan door het nestmateriaal. Snel reinigen en repareren van de dakgoot kan voorkomen dat er lekkages ontstaan of dat het water onder het dak of in de constructie trekt.  

Ook kan een zinken dakgoot na een aantal jaar gaan lekken omdat het zinkwerk langzaam dunner wordt. Er ontstaan dan kleine scheurtjes in het zinkwerk die voor lekkages zorgen. De dakdekker kan deze scheurtjes repareren of de dakgoot vervangen.

Schakel een dakdekker in om een nieuwe dakgoot te laten plaatsen

Wil je een nieuwe dakgoot laten plaatsen of zoek je een dakdekkersbedrijf om je dakgoten te onderhouden, dan ben je Stipt Dakonderhoud aan het juiste adres. Wij helpen je graag om je al je dakgoten schoon en in topconditie te houden zodat je geen last krijgt van vervelende lekkages. Wil je nieuwe dakgoten laten plaatsen dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op als je meer informatie wilt over de verschillende dakgoten of wanneer je een gratis offerte wilt aanvragen voor het plaatsen van een nieuwe dakgoot.